• Subcribe to Our RSS Feed

Eva uit Hardinxveld – Giessendam

1 Nov 2016 geplaatst door     Reacties staat uit voor Eva uit Hardinxveld – Giessendam    Onderdeel van: Deelnemers, Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland

eva_web-1Eva uit Hardinxveld – Giessendam
Provincie Zuid-Holland.

In mijn loopbaan als psycholoog heb ik vele mensen mogen begeleiden en trainen. Mijn werk speelde altijd een belangrijke rol in mijn leven totdat ik een aantal jaren geleden zwanger werd van ons eerste kindje. Wij zijn de trotse ouders geworden van een super lieve, doch zorgintensieve zoon, waardoor ons leven radicaal is veranderd. Wij zijn na zijn geboorte in een nieuwe wereld terecht gekomen. Een wereld van verdriet, onzekerheid, uitzoekerij, wanhoop en onbegrip. Maar vooral een wereld waarin doorzettingsvermogen nu voorop staat.

Door alle tijd die we kwijt waren in de functie van verpleger en belangenbehartiger konden we veel minder ouder zijn. De eerste levensjaren hebben we moeten besteden aan het voeren van vele gesprekken met medici, zorginstanties en aan het 24 uur per dag verplegen van onze zoon. Dat is zo jammer, je wilt als ouder gewoon kunnen genieten van je kind, zonder dat je in bovenstaande rol wordt geduwd.

Naast het gegeven dat ik moeder ben van een zorgintensief kind, observeer ik mensen vanuit mijn vak als psycholoog. Als je jaren in een ziekenhuis rondloopt en veel instanties hebt gesproken, gaan je vanuit beide rollen zaken opvallen. Ik besloot om Laat ons ouders zijn op te richten. Ik heb nu zoveel geïnventariseerd dat ik daar anderen mee kan helpen.

Het is mijn roeping en mijn missie om andere ouders van zorgintensieve kinderen weer uitzicht te bieden en toekomst te laten zien en hen te helpen in de wirwar van instanties. Daarnaast vind ik het belangrijk dat zorgprofessionals nog beter gaan begrijpen en meer gaan invoelen van wat het inhoudt om ouders te zijn van een zorgintensief kind. Het is tevens belangrijk dat omstanders meer voorlichting krijgen over wat het inhoudt als je ouders bent van een zorgintensief kind.

16 Stem(men)
Nominatie

¨Ik wil mijn vrouw, tevens moeder van onze zorgintensieve zoon nomineren. Naast het feit dat ze 24 uur per dag voor ons klaar staat, staat ze ook 24 uur per dag voor anderen ouders klaar. Door wat ons is overkomen, begeleid zij nu andere ouders van zorgintensieve kinderen; door psychologisch ondersteuning maar ook een praktische hand. Ook maakt zij zich op landelijk niveau hard voor de zorg voor kinderen en hun ouders in zorgorganisaties. Kortom, een echte hulp!¨

 

Zoek jij net zo´n goede psycholoog als Eva, maar dan in jouw buurt? Zet je hulpvraag dan gratis op de Nationale Hulpgids

Deel deze pagina om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen:

 
 

Wat leuk dat je op mij stemt

Om het stemmen eerlijk te laten verlopen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 30 seconden. Na registratie ga je terug naar mijn pagina en klik je op 'Stem op mij'.

Registreer je nu en stem op mij »