• Subcribe to Our RSS Feed

Katja Koreman

19 Okt 2015 geplaatst door     2 reacties    Onderdeel van: Eerdere Deelnemers

Katja Koreman foto nieuw

Katja uit ‘s-Gravenmoer
Regio: Tilburg, Noord-Brabant

“Ik ben 54 jaar en gediplomeerd leerkracht basisonderwijs en verpleegkundige A. Tevens heb ik de opleidingen voor remedial teacher en interne begeleiding met afgerond. Ook heb ik diverse cursussen voor wijkverzorging en -verpleging gevolgd. Ik ben getrouwd met Kees van Rooij en samen hebben we 3 kinderen: Daan (24 jaar), Eva (23 jaar) en Bas (21 jaar). Na mijn werk in een ziekenhuis en in het onderwijs ben ik de wijkverzorging ingegaan, omdat ik mensen met een beperking individueel in hun thuissituatie wilde verplegen, verzorgen en begeleiden. Mijn werk geeft me zo’n goed gevoel daar ik daadwerkelijk iets voor hen kan betekenen. Door de zorg, die ik (samen met alle collega’s uit de thuiszorg) aan hen geef kunnen deze mensen langer thuiswonen. Hun gezinnen en families worden in zoverre ontlast, zodat de betrokkenen hun partner-, broer/zusrelaties blijven behouden. Ook vind ik het heel fijn (door in samenspraak te handelen) om zorg op maat te geven, zodat deze mensen hulp krijgen, die ze echt nodig hebben. Doordat ik samen met mijn cliënten en hun families werk ben ik flexibel ; doelstellingen, werkwijzen en -tijden zijn te veranderen. Mijn werk is zeer gevarieerd: ik begeleid, werk met kinderen (6 en 8 jaar), ook met volwassenen (22 tot 80 jaar). Ik begeleid kinderen met hun motoriek- en spraakoefeningen, met hun persoonlijke verzorging, tevens begeleid ik volwassenen o.a. hun plaats te hervinden in hun gezin en in de maatschappij na een opgelopen hersenafwijking. Ik zoek, samen met hen naar eventuele nieuwe mogelijkheden. De persoonlijke verzorging is ook een dierbaar aspect van mijn werk: het is zo fijn om een cliënt te “verwennen” met extra aandacht bij de verzorging (een lievelingsgeurtje opdoen, de lievelingslaarzen aantrekken enz.). Ik sta open voor mijn cliënten met als gevolg dat mijn cliënten mij veel vertellen en vragen. Ik heb gewoon een geweldige baan!

Lees meer over Katja op de Nationale Hulpgids.

Nominatie

“Katja verzorgt mijn meervoudig gehandicapte broer al bijna 8 jaar in een teampje wat we zelf hebben georganiseerd. Ze is altijd bereid iemand in het team te vervangen en verzint vaak leuke dingen om met mijn broer te doen zoals een autoshowroom bezoeken omdat hij zo van auto’s houdt. Op de trouwdag van onze dochter is zij de hele dag de buddy van mijn broer geweest zodat wij als ouders van de bruid “zorgeloos”konden genieten van deze bijzondere dag. Daarnaast heeft ze zichzelf aangeboden als huishoudelijke hulp voor mijn zieke moeder van 80 toen die opeens zonder kwam te zitten en daar is ze ook van zoveel waarde omdat mijn moeder haast blind is. Ze is altijd vrolijk en opgewekt! Kortom een schat van een vrouw!”

Nancy buurvrouw van Katja 

Zoek jij ook een goede hulp? Zet je hulpvraag gratis op de Nationale Hulpgids.

Deel deze pagina om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen:

2 reacties + Voeg reactie toe

  • Jaaa eindelijk erkenning voor onze superhulp Katja! Stem op haar!!

  • hey respect voor Katja die al lang hier bij ons komt om onze zoon met alles te begeleiden waar hij hulp bij nodig heeft. hij heeft na een hersentumoroperatie begeleiding nodig die hij van Katja op een leuke en spontane manier ,doch ook doeltreffend krijgt!!

    Katja wij hopen nog lang een beroep op jou te mogen doen!

 
 

Wat leuk dat je op mij stemt

Om het stemmen eerlijk te laten verlopen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 30 seconden. Na registratie ga je terug naar mijn pagina en klik je op 'Stem op mij'.

Registreer je nu en stem op mij »