• Subcribe to Our RSS Feed

Marjolein uit Holten

1 Nov 2016 geplaatst door     3 reacties    Onderdeel van: Deelnemers, Holten, Overijssel


marjolein-van-boheemenMarjolein uit Holten
Provincie Overijssel.

Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man Marco en twee kinderen in Holten. Dit is tevens de locatie waar de dagbesteding en coaching met pony´s plaatsvindt.

Dat ik in de gehandicaptenzorg zou gaan werken, was al vroeg bekend. Ik hielp graag bij een manege en zat samen met een spastische jongen op het paard. Ik was toen denk ik twaalf jaar. Mijn studiekeuze ging eerst uit naar SPW en toen later SPH. Ik heb nog steeds contact met mijn allereerste leidinggevende van toen ik 17 jaar was. Hij heeft me laten zien wat het werken inhoud met mensen met een beperking. Coaching is voor ieder mens erg belangrijk. Zo kun je groeien, heb je het gevoel op iemand terug te kunnen vallen. Wat ik veel zag tijdens mijn loopbaan in de gehandicaptenzorg is dat de groepen steeds groter werden, de ondersteuningsplannen steeds uitgebreider, de begeleider had niet eens tijd voor de cliënt en het erge was dat de mensen de zorg niet kregen die wel beloofd werd. Ik wilde het anders!!

15 jaar geleden kwam ik mijn man Marco tegen. Dat je dezelfde soort droom hebt in het leven komt niet zo vaak voor. Wij zijn die droom gaan naleven. Wij zijn op zoek gegaan naar een locatie die bij onze ideeën past. 4 jaar geleden zijn we van het westen naar oosten verhuisd voor onze droom die nu werkelijkheid is geworden.  We bieden dagbesteding aan mensen met een hulpvraag. Alles is gebaseerd op kleinschaligheid! 3 deelnemers per dagdeel. Zo worden deelnemers niet meer overvraagd, krijgen ze meer individuele begeleiding, is de prikkelverwerking veel minder groot.

Naast de dagbesteding bied ik coaching met pony’s aan. Ik begeleid kinderen met een hulpvraag. Dit kan van alles zijn. De pony’s spiegelen de kinderen en worden het maatje van het kind. Door grondoefeningen en rijden te combineren met een stukje hulpverlening, zal het kind in staat zijn te groeien en zal het kind leren omgaan met zijn/haar hulpvraag en doelen kunnen behalen.

Lees meer over Marjolein op de Nationale Hulpgids

50 Stem(men)
Nominatie

¨Zij is begonnen met dagbesteding voor mensen met een beperking, (Kleinschalig). Ook doet ze coaching van kinderen die getraumatiseerd zijn door pestgedrag via paarden. Ze heeft mij gevonden via een advertentie op nationale hulpgids. Ik mag de Sociale Media verzorgen en een deeladministratie. Ze heeft ook een kleine zorgboerderij met kippen, geiten en kippen en hanen en konijnen. Ze is een echt mensen, mens waar de cliënt centraal staat. Ze is een aanwinst voor de gezondheidszorg/dagbesteding brengt nieuwe expertise in. Je mening telt in dit bedrijf.¨ 

Ben je ook op zoek naar kleinschalige dagbesteding, maar dan in jouw omgeving? Zet je hulpvraag gratis op de Nationale Hulpgids

Deel deze pagina om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen:

3 reacties + Voeg reactie toe

  • […] Posted on 1 november 2016 by Coaching van Boheemen Marjolein uit Holten […]

  • Ze geeft super leuk /goed paardrijles .
    En ze doet alles heel goed uitleggen .

  • Marjolein werkt op een hele prettige manier met kinderen. Ze geeft vertrouwen, luisterd is lief en geeft praktische handvatten. Haar lessen en begeleiding zijn vol enthousiasme en professionaliteit. Kortom een toppertje die de nominatie verdient!

 
 

Wat leuk dat je op mij stemt

Om het stemmen eerlijk te laten verlopen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 30 seconden. Na registratie ga je terug naar mijn pagina en klik je op 'Stem op mij'.

Registreer je nu en stem op mij »