• Subcribe to Our RSS Feed

Pascal uit Vlodrop

1 Nov 2016 geplaatst door     14 reacties    Onderdeel van: Deelnemers, Limburg, Vlodrop


pasfoto2-1Pascal uit Vlodrop
Provincie Limburg.

37 jaar, getrouwd met Cara en vader van 2 prachtige dochters Lisa (5) en Laura (3).

Ik ben nu 16 jaar werkzaam in de zorg. In 2000 ben ik begonnen met werken in een leefgroep voor moeilijk lerende en gedragsgestoorde jeugd. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar een leefgroep voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. In al het instellingswerk stoorde ik me aan alle regels, protocollen, bureaucratie etc. Er ging steeds meer tijd in de randvoorwaarden van de zorg zitten en steeds minder tijd in de zorg zelf. En aangezien ik voor de zorg gekozen heb, wil ik ook maar één ding en dat is met mensen werken en niet achter een bureau.

Daarnaast merkte ik dat ik individualistischer wilde gaan werken en in een één op één situatie doelgericht wilde gaan werken. Ik begon als zorgconsulent te werken in de begeleiding met mensen met autisme en hun netwerk. In 2010 ben ik samen met mijn vrouw en een vriend een eigen zorgorganisatie gestart in de begeleiding van mensen met m.n. problematieken binnen het autistisch spectrum.  Werken vanuit het hart en proberen het totaalplaatje te bieden: zowel begeleiding in de thuissituatie als op school of op het werk. Heerlijk om op deze manier zorg te kunnen leveren. Niet vastgeroest zitten in protocollen en richtlijnen, geen uren administratieve taken, maar af kunnen stemmen op wat de cliënt nodig heeft en daar op inspelen. Hierbij continu blijven zoeken naar mogelijkheden om op die manier de meest passende situatie voor de cliënt te kunnen creëren. Daarbij staat de cliënt centraal. Ik kijk niet alleen naar wat ik als zorgverlener kan bieden, maar ook naar wat de cliënt nodig heeft. En kan ik het niet bieden, dan ga ik op zoek naar wie het wel kan bieden. Dat is ook zorg leveren aan de cliënt: niet concurreren, maar samenwerken met andere zorgaanbieders.

Ik wil naast mensen kunnen staan en hen kunnen begeleiden op hun levenspad, samen met hen antwoorden zoeken op levensvragen waar ze mee worstelen. Hierbij komt het met regelmaat voor dat ik hen de spiegel voor moet houden, hen moet confronteren met eigen gedrag, maar wel ten alle tijden met respect voor elkaar en vertrouwen in elkaar. Zorg is voor mij geen beroep. Het is een bewuste keuze van hoe je als mens in het leven staat, het is een levensstijl.

Lees meer over Pascal op de Nationale Hulpgids

117 Stem(men)
Nominatie

¨Pascal is een fantastische hulpverlener. Hij sluit naadloos aan bij de zorgvraag van de cliënt en hun omgeving. Een van zijn cliënten heeft naast zijn autismeproblematiek de neiging om depressief te worden. Om deze jongen te helpen op het goede spoor te blijven, belt hij elke avond, ongeacht of het weekend is of dat hij op vakantie is, met deze jongen. Pascal doet zijn werk met hart en ziel..hij kan niet op een andere manier werken..Ook cliënten die geen budget hebben, helpt hij belangeloos..Uiteraard ben ik bevooroordeeld omdat het mijn man is, maar ik overdrijf absoluut niet. Mijn man heeft een hart van goud!¨

 

Zoek jij net zo´n goede hulpverlener als Pascal? Zet je hulpvraag gratis op de Nationale Hulpgids

Deel deze pagina om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen:

14 reacties + Voeg reactie toe

 • Ik ben het helemaal eens met de nominatie! Als iemand het verdient is het Pascal wel!

 • Pascal is zeker de persoon die de nominatie verdient. En wij raden dan ook iedereen aan om op hem te stemmen omdat hij het dubbel en duik verdient. Pascal succes.

 • Een goede kennis van een vriendin van mij.
  Zo te lezen verdiend hij het dik en dubbel,Hart op de goede plek.

 • Ik ken Pascal niet alleen als een echte topper binnen de zorg, maar ook als een zeer bevlogen ouder van twee prachtige dochters, die zich vol passie en enthousiasme inzet voor de belangen van alle kinderen op onze school.
  Pascal is voor mij een echt “people person”….succes, jij verdient het!

 • Zoals ik in de nominatie al heb aangegeven is Pascal een absolute topper. Ook na zoveel jaar in de zorg, doet hij zijn werk nog steeds met evenveel passie. En of het nu voor zijn werk of voor zijn privé is, Pascal staat altijd klaar voor iedereen. Voor cliënten, voor familie, voor de school..het maakt niet uit.. op Pascal kun je rekenen!

 • Absolute topper

 • Prachtigere wat jij verricht pascal.moesten meer mensen doen.

 • Prachtig werk wat jij verricht Pascal.
  Ga zo door.

 • Toen Pascal nog in de leefgroep werkte en een jonge collega van mij was zei ik vaker tegen hem……Pascal volg altijd je hart en dat heeft hij gedaan. Hij had toen al het hart op de juiste plek vond ik en ik weet zeker dat hij dat nog steeds heeft….een echte topper ❤

 • In ons gezin met 3 zonen en een vader met autisme is Pascal onmisbaar. Hij relativeert, structureert, houdt een spiegel voor en denkt mee. En dit alles met respect voor iedereen en met een gezonde dosis humor. Geweldig !

 • Helemaal mee eens!
  succes

 • Pascal is een top hulpverlener, altijd bereid om aan te pakken.

 • Ik ken je niet persoonlijk, maar als ik dit lees denk ik zeker dat je dit verdient.

  Heel veel succes.

  Lea uit Weert

 • […] Vanmorgen vroeg begonnen bij een jongen van 17 met vermoedelijk autisme. Kort geleden was hij helemaal vastgelopen in het onderwijs. Hij volgde MBO maar kon niet meer verder. Hij weigerde naar school te gaan en bleef thuis zitten. Nadat ouders mij hadden ingeschakeld ben ik samen met hem op zoek gegaan naar een andere school. Samen met hem het gehele traject doorlopen en nu sinds 2 maanden gaat hij dagelijks naar school, kent hij geen uitval meer. Een keer per week kom ik bij hem om samen met hem te kijken naar zijn planning, samen met hem overzicht creëren en prioriteiten te stellen. Hij ziet het allemaal weer zitten en wil ervoor gaan. Vanuit het thuisadres van deze jongen naar een man gereden van 25 jaar met een vorm van autisme en depressieve gedachtes. Hij heeft veel moeite met relativeren en voelt zich snel door anderen niet begrepen. Samen zoeken we voortdurend naar oplossingen voor zijn problemen. Sociale situaties leg ik hem uit, onbegrip probeer ik weg te nemen. Vervolgens vervolg ik mijn weg en kom uit bij een fruitteler. Hier werkt een 19 jarige kandidaat met autisme en angststoornis. Hij is snel overprikkeld, maar ook snel onderprikkeld. Zijn leven bestaat voortdurend uit het zoeken naar balans. Daarnaast vergelijkt hij zichzelf voortdurend met anderen. Hij denkt heel veel. Aan mij de taak om met hem de balans te zoeken, maar vooral zijn voortdurende gedachtes te remmen en te relativeren. Elke dag is er even een contactmoment. De ene dag lang, de andere kort. Contact is heel belangrijk want hij kan elk moment weer afglijden. Weer in de auto wacht het volgende gezin, een jongen van 16 jaar met klassiek autisme die bij zijn moeder woont. Vader is overleden. Jongen heeft een grote angststoornis. Samen met hem en moeder zijn er veel gesprekken en worden voortdurend oplossingen gezocht voor de problemen. Ook is er aandacht voor de zelfverzorging en de kamerverzorging. Hierin heeft hij aansturing nodig. Aansluitend nog naar een laatste kandidaat, een jongen zonder diagnose maar wel met hulpvraag. Het contact is vooral gericht op het opbouwen en handhaven van een vertrouwensband. En op het einde keer ik moe maar voldaan naar huis. Ik laat mijn vrouw weten dat ik onderweg ben, zet de radio aan in de auto, overdenk mijn dag en kom weer tot mezelf. Een dag anderen geholpen betekent op het einde van de dag aandacht voor mezelf en mijn gezin. Ook zij zorgen ervoor dat ik dit werk kan en mag doen op deze manier, vanuit het hart. En zo is iedere dag anders. Elke dag andere cliënten, andere leeftijden, andere woonomgevingen, andere gezinssamenstellingen etc. En op vrijdag, dan hebben we overleg. Even samen met ons team alles bespreken en vooruitblikken, maar ook stilstaan bij hoe het met elkaar gaat. Love my job. Stem hier op Pascal als Hulp van het Jaar 2016 […]

 
 

Wat leuk dat je op mij stemt

Om het stemmen eerlijk te laten verlopen, moet je je eerst registreren. Registreren kost slechts 30 seconden. Na registratie ga je terug naar mijn pagina en klik je op 'Stem op mij'.

Registreer je nu en stem op mij »